CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Thursday, March 7, 2013

Filem KERAT 14

Semalam mama tengok citer KERAT 14... ala lakonan pelakon sensasi Aaron Aziz dan jelitawan Siti Saleha...


Citer dia berkisar tentang pasangan kekasih Haziq (Aaron) dan Zara (Siti Saleha). Citernya bermula bila mana Haziq mengajak Zara ke night club utk sambut beday Zara.. Zara yg tak biasa pada mulanya ingin menolak tp selepas dipaksa oleh Haziq, dia mengikut juga...
Samai aje di disko tu, Haziq yg sememangnya terlibat dlm jualan pil or something like that menjalankan bisnesnya dahulu dan meninggalkan Zara keseorangan terkontang-kanting dlm disko tu...kesempatan diambil oleh Aril (Ali Arami) utk mendekati Zara...Aril yg mempunyai agenda jahat telah menyapu minyak pengasih agar Zara mengikut ckpnya.. Haziq yg melihat kemesraan mereka merasa cemburu dan memukul Aril. Merekaberdua segera meninggalkan disko tu.. Aril yg tak puas hati segera mengikut kereta mereka..dan akhirnya sampai ke rumah Zara.. Haziq yg masih belum selesai urusan segera ke tempat lain tp berjanji utk dtg kembali..Zara yg dlm keadaan hanyut naik ke rumah..Aril menjejaki rumah Zara dan menjumpainya.. Aril mengambil kesempatan dlm keadaan Zara yg tidak waras..dia mencuri rantai Zara yg baru dihadiahkan oleh Haziq dan dompet Zara..dia juga cuba mengambilkesempatan ke atas diri Zara.. Haziq yg baru dtg ternampakaksi mesra mereka berdua terus meluru dan memukul Aril..Pergaduhan mereka berlarutan dan tanpa disengajakan Aril terbunuh...
Untuk menutup kes Haziq mengerat Aril. Tapi biasalah poliskan cekap..kejap je boleh detact..tambahan pula plastik yg membawa keratan badan Aril ada yg terbuka.. dan lebih mengharukan polis menjumpai dompet dan rantai kepunyaan Zara... so bertitik tolak dr itu, mereka menjejaki Haziq dan Zara...
Senang aje jln ceritanya..cerita yg diklasifikasikan sebagai thriller tp tak thrill langsung kalau mama tengok..
Semua cerita mendatar dan tak ada unsur suspense atau menguji minda. Jalancerita yg boleh diagak.. dan lebih sesuai utk drama biasa..
Lakonan Aaron, Siti Saleha, Zamarul Hisyam (Inspektor), Ali Arami (Aril) dan Fauziah Ghous(Shasha, bestfriend Zara) mmg best tp jln cerita dia terlalu biasa..rugi la pulak rasanya...
Walaubagaimana masih boleh diambil beberapa tauladan..

  1. jangan keluar malam, nnt terdedah pada bahaya yg tak disangka
  2. jangan ke tempat yg boleh mengundang maksiat dan melalaikan seperti disko..kerana di situ umpama pintu neraka
  3. jangan hanyut dlm cinta, perlu ada ketegasan dan prinsip dlm diri..jgn kerana cinta, ikut aje ke mana saja
  4. jangan pakai seksi
  5. hormati ibu bapa
  6. hormati undang-undang
  7. kawal emosi diri
  8. jangan terlibat dengan benda khurafat
  9. tiada jln mudah utk dptkan sesuatu
ermmm, byk lagi la kiranya...

Ali Arami, pelakon yg agak berbakat..
Kepada yg nak tgk...boleh aje..mama tgk kat You Tube aje..ini linknya kalau nak tgk.. https://www.youtube.com/watch?v=xgSwfkc4JeA



Bye...itu aje..sori kalau ada yg tak suka dgn komen mama...ini hanyalah pandangan mama sebagai seorang penonton.....

3 comments :

PjahFzah said...

lagi baik citer gerak khas.. at least pandai gak la dorg buat utk buat tertanya2 sape suspek yg sebenarnyer.. ni cam hape.. filem yang paling membosankan...

Norlia Yusof said...

Kesian aaron dgn siti saleha, dpt filem x sedap

mama ila said...

ila pun dah tengok..tapi..simple sangatlah jalan criter dia..straight to the point..hehe..xmencabar minda..

salam kenal...ila follow sini =)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan