CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Thursday, March 21, 2013

Ketuban Darah

Hari ni merupakan hari kedua mama MC sebab mama terseliuh kaki..tak sangka terseliuh sikit je tapi bengkaknya agak teruk la..may be mama dalam proses kehamilan...
Pagi ni, tokma (my lovely mother-in-law) yg hantar Uyeeh ke sekolah..mama takut bengkak mama semakin teruk kalau masih drive kereta..

Rasa mengantuk la pulak..selepas makan roti canai, mama pun taking short nap.. sebenarnya nak relax2 je, tp biasalah..bila dah baring...terlelap la..
Tapi asyik tersedar aje...
Mama sebenarnya berkira2 nak solat Dhuha..mama ingat dalam pukul 11 pagi nak buat la...
Jam baru je menunjukkan 10.30 pagi.. eh rasa nak terbuang air la... kekerapan buang air mmg dah biasa bagi org yg mengandung dan nak sampai due macam mama ni..

Mama bangun perlahan2..iyalah..kaki dah la sakit..huhuhu..  tetiba je macam sesuatu keluar...Ya Allah tak menyempat la pulak...dah terbuang air ke... adoyaiiii...

Pergi aje ke bilik air...agak terkejut...bukan terbuang air tapi ada kesan sedikit darah pada seluar mama...
Ermmm ini mesti kes ketuban darah... ohhhh..it's the time... so mama kena get ready...bila2 masa je ni..
Tp perut belum sakit apa2... time Uyeeh mama pernah ketuban darah tapi time Iqy, doktor yg pecahkan...

Saat begini mama cek balik beg baby, beg mama, dan segala yg perlu dibawa ke hospital..

Dah telefon papa yg dok kat opis... anytime ni papa...

Di sini mama minta maaf kalau ada salah dan silap..mama manusia biasa..mesti ada punya...
Mama harap mama dan baby akan selamat dan sihat...nanti kita jumpa lagi ye....Insya-Allah...

Love you all...

1 comments :

WanAni - One and Only said...

Dan lagi hupdate blog cik mama ni, dah dkt dah tu, kalo akak dulu pun kesemua 4 org anak ketuban darah, di pagi hari time kencing tu terjelepuk kuar darah, sepantas itu jugak terus pegi SJMC (skrg SDMC), tenghari tu terus bersalin, tp anak yg bongsu paling cepat kuar, kul 7 pagi masuk spital kul 11 pagi dah kuar, kita pulak yg kena tunggu dr siti masa tu, sbb nurse dah letak gas kat mulut xnak bagi kita teran dulu sebelum dr sampai....hahaha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan