CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Monday, May 16, 2011

Selamat Hari Guru!!!!!

Mama nak ucapkan SELAMAT HARI GURU buat dua orang kakak mama Kak Ma dan Kak Ya...tak lupa untuk semua guru yang pernah membimbing mama...dan semestinya buat rakan blogger yang bergelar guru...termasuk sama seluruh guru di MALAYSIA ini dan dunia...

Dalam byk2 tu mama paling nak ucap...I"M SORRY pada guru2 mama...mama tau mama agak nakal ...hehehe...


Jasa cikgu2 tak terbalas...tapi mama akui ada juga guru yang mengguris hati mama..ini kes double standard...tak dinafikan ada cikgu yang terlampau mengagungkan pelajar yang pandai je dan of coz yang kaya...ermmmm...macam sedih la kalau macam tu....mama harap cikgu2 semua akan maintain profesionalisme...kadang2 murid2 ni memberontak sebab kes cenggini la...benda tu dok membengkak dalam hati...last2..jadi nakal..

Tadi mama ada dgr dalam radio HOT.fm.. cerita pasal seorang yang minta maaf dari guru disiplinnya kerana time sekolah dulu dia pernah sorok rotan cikgu tu sebanyak 3 kali.dan cikgu tu tak tau..cikgu tu sumpah..sesiapa yang sorok rotan dia..bila besar nanti akan BEDAH orang..berkat sumpahan cikgunya...dia dah berjaya jadi DOKTOR..mulia sungguh cikgu tu...sumpah pun benda2 baik...mungkin cikgu2 kena contohi cikgu cenggitu...

Mama masih ingat kat dinding pagar sekolah rendah mama...SEKOLAH KEBANGSAAN KEDAI PIAH..ada satu sajak yang cukup bermakna buat cikgu2...bila ingat time sek rendah..mama ingat sangat kat cikgu matematik mama..CIKGU ROSLAN...cikgu yang suka cubit orang..tak kira salah ke tidak..kita bertembung je ngan dia..dia dok kalut nak cubit orang..bergurau katanya..tapi itu antara cikgu yang mama sayang...rindu cikgu...


SELAMAT HARI GURU......

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan