CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Thursday, May 19, 2011

Ini satu PENIPUAN!!!!

Mama betul2 tak sangka...mama pun jadi target untuk penipuan..penipuan INTERNET...

Tadi mama ada terima e-mail...hah e-mail cenggini...


Mula2 mama dah rasa tak sedap hati....
Tapi check dulu CIMBCLICKS mama..tgk ada tak transaksi pada 3/5/2011..
Eh memang betul ada la....mama bayar kereta mama...
Tapi mama memang biasa dengar benda macam ni...so mama cepat2 dail 1-300-880-900...(hotline CIMB)
Mama rasa langkah terbaiknya..mama check tentang kesahihan e-mail tu...

Operator yang bersuara best tu pun bagi tau la...CIMB tak akan hantar e-mail kalau ada masalah ngan akaun..diorang akan terus call aje...atau kalau transaksi tak sah..transaksi tu akan appear under FAILED TRANSACTION terus...pelanggan akan terus dapat detact...

Bila mama cakap yg e-mail tu suruh klik link..laju je operator tu tanya mama, samada mama ada klik ke tak....

Mama tak klik punya....mama aware sikit pasal benda cenggini..

So korang semua....jangan mudah tertipu dgn e-mail yang memang berniat nak menipu dan membuatkan hidup kita sengsara....so kita kena lebih berhati2..dan jangan mudah percaya....

Saje je nak kongsi ..mana tau kan....

BEWARE of LIARS.....

3 comments :

~aYeeN & SuE~ said...

uih bahaya nih..seb bek la akk trus kol cimb kn.
tp skg byk la email ngat=rut cmni..ade tu menang duit la,menang contest la,mintak bantuan la..hish..semak kn email je..huhu

Miza Yusof said...

terima kasih berkongsi. hari-hari selalu dapat email camni. jenuh nak memadam.

chekna @ mama ziyad said...

selalu gak dapat email camtu.. maybank2u punya.. tp jgn sekali2 layan, tipu semua tu.. dah ramai org yg terkena... just bear in mind, yg bank takkan sesekali hantar email ke customer..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan