PUDING TRIFFLES
BAHAN-BAHAN
1 BIJI KEK GULUNG (ATAU SEBARANG KEK)
1 TIN SUSU CAIR (ATAU 2 TIN IKUT KEPERLUAN)
2 ATAU 3 SUDU BESAR TEPUNG KASTAD
1 PEKET JELI KRISTAL
1 TIN KOKTAIL
CARA MEMBUATNYA
POTONG KEK DAN SUSUN DI DALAM BEKAS (bekas up yo you...dalam bekas yg transparent lg cantik)
UTK KASTAD - 2 ATAU 3 SUDU BESAR TEPUNG KASTAD
1 TIN SUSU CAIR , SIRAP KOKTAIL, GULA,
(SUSU /KASTAD/GULA/SIRAP KOKTAIL DICAMPUR BERSAMA DAN DI KACAU SEHINGGA PEKAT DI ATAS KEPANASAN YANG SEDERHANA)
(macam gambar kat bawah)1 TIN SUSU CAIR , SIRAP KOKTAIL, GULA,
(SUSU /KASTAD/GULA/SIRAP KOKTAIL DICAMPUR BERSAMA DAN DI KACAU SEHINGGA PEKAT DI ATAS KEPANASAN YANG SEDERHANA)
BIARKAN KASTARD SEJUK 1 -2 MINIT.
TUANGKAN KEATAS KEK GULUNG SBG LAPISAN KE 2.
SUSUNKAN BUAH KOKTAIL DI ATAS LAPISAN KASTAD.
MASAK JELI KRISTAL - ikut arahan pada kotak kristal jelly...senang je campu air je...KENA KACAU SAMPAI SEMUA LARUT....
3 comments :
terliur weh triffles! pos kat ku sket yum3
boleh.....aku baru first time buat...
sy da wat smlm...senang sgt2..thanks 4 ur rsepi k sis....
Post a Comment