CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Thursday, July 2, 2009

ADUHAI...BUDAK2 ZAMAN SEKARANG..

Pagi ni cuaca mendung dan hujan renyai2.........macam biasa la mama pergi opis dengan papa..Sebenarnya mama dan papa masih tinggal ngan family lagi..Belum cukup duit nak beli rumah...huhuhu....
Selalunya kami tiga beranak ni tinggal kat umah family papa sebab dekat dgn tempat kerja.Lagipun Tokma (ma papa) yang jaga Muyih.. Tapi dalam 2, 3 minggu ni kami duduk kat umah mama pulak sebab kakak mama yang jaga ayah tak de kat umah...so kami la take over jaga ayah... iyalah kesian ayah dok sorang2...Thanks papa coz sporting w/pun selalu lambat masuk opis...
Ondaway nak g kijo tu kami lalu sebuah sekolah menengah....Kami berdua tersentak bila tengok 3 budak sekolah lelaki berjalan dengan berlagaknya kat luar sekolah tp dah dekat la dengan pintu pagar sekolah sambil diiringi oleh kepulan asap... of coz la asap rokok...Kami menggeleng kepala...Ya Allah...begitu bebasnya adik2 sekarang hisap rokok...Mungkin mama konservatif...tapi mama rasa..itu memang dah melampau...seolah2 dah takde perasaan malu atau bersalah dalam diri...sedih mama rasa..
Dulu masa mama sekolah, ada jugak member mama hisap rokok tapi diorang akan sorok2 dah takde yang berani hisap depan pagar sekolah..beruniform lg tu. Memanglah tak elok merokok tp sekurang2nya mereka tau itu sesuatu yg salah so dorang pun sorok2...tp adik2 skrg dah tak reti nak jaga adab..Mungkin bukan semua tp mama rasa semakin menular skrg....
Nampaknya pagi mama hari terganggu oleh sikap adik2 tu..Mama sedih...kesian mak ayah diorang...
Ya Allah...memang banyak cabarannya untuk mendidik anak... Muyih, mama berdoa agar Muyih akan jadi anak yang soleh dan beradab. Mama dan papa pun berdoa agar kami boleh membentuk dan menjaga amanah Allah itu dengan sebaik mungkin...Insya-Allah..Amin...



0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan