CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Tuesday, October 25, 2011

Ibu Mentuaku....

Ermmmm..dah lama dah mama tak datang ke wilayah mama ni...mama tak de la sibuk may be menyibukkan diri ada laaaa....

Mama tak berapa sihat sebenarnya...dan hari ni mama MC...semalam mama memang dah MC tp tak macam MC pun sebab mama tak leh rehat jugak..mama tak hantar Reefqy ke rumah pengasuhnya..Reefqy kena sakit mata..tak sampai hati la pulak...dan bila mama ada kat umah..Uyeeh mestilah bertambah manjanya..mengalahkan adik yg sakit....so..mama still sakit dan tak leh rehat....

Hari ni mama hantar adik...sori sayang..mama penat sangat..

Tapi nak dijadikan cerita mama tetiba teringin nak makan KEK LAYER CARAMEL...mama dah ada semua bahan sb mama rancang nak buat kat papa sebab kat opis papa ada jamuan..tp disebabkan mama demam...mama terpaksa cancel dan hanya buat TRIFFLE je kat papa...

Jadi hari dgn kepala still dizzy mama meneruskan perjuangan kek yg tak kesampaian tu..sambil2 nak tunjuk cara buat kek kat mak mentua....yg mama panggil MA...

Semua barang dah sedia..mama pun memulakan proses....degn kesungguhan mama membuatnya...
sampai kat fasa terakhir...mama pun mulakan tugas nak membersih..so mama tinggalkan adunan kek kpd Ma...bila buat kek layer ni kita tak boleh letak kasar2 layer dia sb takut bersatu dgn caramelkat bawah...tp nak dijadikan cerita Ma telah masukkan bedebukkk dlm adunan..alamak caramel sampai melimpah...alamak jd ke tak jadi kek ni....hehehe....

Mama terdiam seribu bahasa....iyalah dah letih ni...tp biarlah nak buat macam mana...lebih2 lagi ibu mentuaku yg membuatnya...nanti jd anak derhaka pulak...

Sekarang kek ada kat dlm oven..kita tunggu dan lihat...macam mana hasilnya.....jeng...jeng..jeng...berdebar....hahaha....


Itu dia hasilnya....emmmmmm....tak berapa elok sgt tapi still best...hehe...kecuali karamel tu macam pahit sikit......lenkali kena pandai2 sikit buat ye .....next time cuba lagi.....chayokkkk...

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan