CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Tuesday, October 11, 2011

Filem: Wedding Dress

Indahnya kalau dapat pakai wedding dress yang cantik..mama rasa most of the bakal pengantin perempuan tersangatlah mengidam....
Mama pun nak jugak wedding dress yang indah macam dlm fairy tale..tp tak kesampaian la...hehehe...

Yang ni cantik..simple je..sexy...elegant..
Yang ni ala2 Cinderella..lebih klasik..chantekkkk
Yang ni...wow...very modern..sexy..
Yang ni islamic la sikit..kita org Islam..pakai mcm ni la...warna pastel yg menarik..indah..sejukmata memandang
Tapi mama sebenarnya nak cerita pasal filem Korea yg cukup menyayat hati ..meruntun jiwa...mama baru tonton citer ni...tajuk dia 'WEDDING DRESS'..Mama tonton di YOUTUBE..

Cerita yang sesuai utk seisi keluarga...bagus utk mengingatkan anak2...cerita tentang seorang ibu tunggal yang sedang menunggu ajalnya kerana GASTRIC CANCER..beliau merupakan seorang wedding dress designer...mempunyai seorang anak yg kiut...bernama SORA..dia bertekad utk menghabiskan sisa hidupnya utk menyempurnakan segala impian anaknya..termasuklah bercita2 utk membuat gaun pengantin yg cantik buat Sora..Tidak lama kemudian Sora mengetahui tentang penyakit yg ditanggungnya..Sora yg begitu menyayangi ibunya pula bertekad utk memenuhi impian ibunya dan cuba utk membuktikan pada ibunya dia boleh berdikari dan akan sentiasa bahagia...

Cerita ini mampu membuatkan air mata kita mengalir laju..membuatkan kita utkterus berbakti pada ibu bapa..

Bertuahnya pada yg masih mempunyai ibu..berbaktilah dan sayangilah mereka...mama cukup sensitif kalau bab ibu ni..sebab Mek(ibu) mama dah kembali ke Rahmatullah tiga tahun yg lalu....
Terkilan sebab tak sempat membahagiakan Mek....bila Mek tak ada..hidup mama seakan ada ruang yg kosong..ruang yg tak mampu dilengkapi dan dipenuhi oleh sesiapa pun....

Al-fatihah utk arwah Mek....sayang sampai syurga..

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan