CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Monday, November 17, 2014

Detox water!!

Assalamualaikum

Mama pun tak sangka yang mama boleh terjebak dgn detox water..
Yang penting mama try juga melibatkan diri kerana setelah membaca banyak kebaikan mengamalkan detox water a.k.a infused water..

Tapi mama buat yg basic je dulu..
Actually mama first trial hari Sabtu yg lalu...
Mama letak limau nipis yg mama potong bulat2.. pastu mama nampak ada kiwi..mama pun letak gak la...konon buat variasi la..
Esoknya mama pun dgn confident minum... ya Ampun...pahit sungguh..haha
Namun dalam hati ni dok positifkan diri... pahit kan ubat...
Fuhhhh... dengan kiwi sekali jadi pahit..tp Alhamdulillah lepas dua tiga teguk..tekak dah boleh terima..

Dan semalam..mama buat lagi detox water..kali ni guna lemon...
Still gak rasa pahit tp tak ketara sangat... pahit masam ...ok la tu...

Cara buat detox water ni senang aje..
Letak separuh botol kita tu dengan ais..masukkan lemon atau apa2 jenis buah atau herba yang korang nak..kemudian penuhkan botol dgn air biasa... goncang2 sikit.. Lepas tu masukkan dalam peti ais... Selepas 4 atau 5 jam..dah boleh minum..yeayyyy... senangnya korang buat malam.. esoknya dah boleh minum..

Senang je kannn...jom buat detox water... amalkan cara hidup sihat..






2 comments :

My Aisy said...

saya buat strawbery gan kiwi...sedap jugak rasanya...kurang pahit...pasni nak cuba lemon jugak la...de masam2 skit...

Simplemama said...

Try la ... saya pun nk try yg awak gak..hihi..
Jom detox

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan