CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Thursday, November 6, 2014

Allah sayangkan papa

Assalamualaikum

Selamat pagi...hihi
Tentu ada yg telah diulit mimpi indah..tapi mata mama ni tak mengantuk lagi..

Entah la tak mengantuk la pulak..
Bila tgk wajah papa dan anak2 yg dah tidur..tenang sikit rasa hati..
Iya la selepas peristiwa yg mendebarkan tadi berlaku.. gastrik papa menyerang lagi..
Mungkin pada orang lain..biasa la kan..tp agar mendebarkan bagi kami yg tak pernah mengalami..
Balik dari kerja tadi tgk wajah papa lesi dan penuh kebimbangan.. tanya la kenapa.. papa cakap takde apa cuma dada sesak sikit..
Ok..pelawa minum taknak.. urut la sikit2..
Tanya la kat papa..kot-kot nak gi klinik.. tapi papa senyap aje..
Mungkin sbb mmg dah tahu...time nak maghrib ni klinik kawannya tu mesti la tutup..
Papa nampak resah.. tak selesa baring kat katil..pergi baring kat kerusi panjang di ruang tamu..mama tgk wajah dia..nampak sangat muka menahan sakit...
Tetiba aje papa cakap nak pergi klinik..
Mama ckp..klinik mesti buka dalam lebih kurang pukul 8 mlm ..
Untuk confirm doktor ada atau tidak..mama pun call la doktor...Alhamdulillah doktor ada..bila aje bagitau yg papa sakit..terus doktor suruh bawa papa ke klinik..
Ya Allah...syukur... terus mama dan papa pergi bersiap..lps aje solat maghrib kami pun bersedia utk pergi ke klinik..
Cabaran pun datang.. pada mulanya kami bercadang untuk  tinggal aje hero2 dan heroin kami di rumah.. tp rupa-rupanya..semua yg diharapkan untuk minta tolong jaga..ada aktiviti tersendiri... so..apalagi..nak buat mcm mana...kita angkut semua pi klinik..
ROMBONGAN MAMA KE KLINIK!
Sampai ke klinik doktor check dan ermmm kena masuk air nampaknya papa..
Dannnn.....papa mmg gerun sikit bab cocok-cocok ni...


Nampak muka papa time kena cocok...
Hihi...
Dan kami pun tunggu la papa ... ada dua kerisauan dalam hati mama.. risau kat papa dan risau kat 3 anak syurga mama tu.. diorg kena tunggu lama dan semestinya byk drama akan terjadi..
Thanks Dr Ariff yg mmg sporting dan sabar dgn karenah kami...

Papa,
Ketahuilah Allah sayang pada papa ...sebab tu Allah uji papa..
Allah tak lupa pada papa dan Dia nak pastikan papa tak lupa pada Dia..
Setiap ujian ada hikmahnya..semoga dengan sedikit ujian ini.. semakin dekat papa dengan Allah.. semoga dapat menyucikan dosa-dosa sebelum ini..

Mama sayang papa.. Alhamdulillah semoga dgn keuzuran papa ini..mama akan dikurniakan kesempatan untuk lebih berbakti kpd papa demi mencari pahala dan keredhaan Allah..


P/s: coretan ni ditaip selepas kami pulang dr klinik.. so dah sehari..tp sekarang baru nk post..








0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan