CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Monday, May 28, 2012

Berpakaian SEDONDON panjangkan jodoh?????

Korang suka tak pakai baju sedondon dgn partner.. dgn hubby???
Kalau tanya kat mama ...mama terlalu suka...walaupun corak tak sama tp warna yg seakan2 sama pun tak pa...Macam ada rasa happy gitu..

Percaya atau tidak..papa lebih teruja utk cari sesuatu yg sedondon..papa ni bukan ajer nak sedondon ngan mama..dgn anak2 sekali dia pulun habis....

Hari ni mama ada baca satu artikel dekat wall member mama....ada satu pasangan omputih tu cakap tips utk panjangkan jodoh dia dan suami...salah satunya pakai pakaian yg sedondon....dan diorg dah berpakaian gitu sejak 35 tahun yg lalu...diorg tak akan keluar rumah tanpa berpakaian sedondon...diorg dah melayarui bahtera perkahwinan selama 65 tahun.....wow...lamanya....

Korang boleh la baca isah MEL dan Joey ni...

Wah...tapi bila difikirkan logik gak...sbb dlm kita sama2 suami isteri ni bersetuju dan menerima utk pakai sedondon..tanpa kita sedar kita telah cuba memahami satu sama lain, sanggup berkongsi moment indah, tak kisah apa org kata asal kita bahagia, bertolak-ansur, berkongsi idea.....ehhhhh byk la pulak benda positifnya.....tak tertulis mama rasanya...betulkan...???? DANNNN..nila bnyk unsur positif dlm perhubungan.....Insya-Allah perhubungan akan lebih terjaga......

So...apasalahnya kan mencuba....sbb dalam pada kita terlalu ingin mencari keserasian dan mengimpikan akan hadirnya keserasian..tak salah jika kita cuba untuk mencipta keserasian itu....

Apa2 pun kerjasama,kasih syg dan saling menghormati amat penting dlm mengukuhkan rumah tangga... of coz doa kpd ALLAH....

Salammmmm....

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan