CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Wednesday, January 8, 2014

Mee Kuah Hidang ILHAM

Salammmm....
Lamanya mama tak menulis kt sini...ada tak yg rindu mama????? Hehe..
Dek krn dah lama so ada dua tiga story yg mama nk throwback...kenapa tak leh ke??? Mesti boleh kannnn...sekarang semua org buat throwback so mama pun nk throwback la story kat entry..hehe
Hari ni nk story pasal cubaan pertama mama dan papa makan mee kuah hidang...


Nama lg first time...so kami agak jakun...kiki
Dah lama dah terniat nk singgah ...lagipun kedai tu dekat je ngan rumah..laluan ke tempat kerja mama...
Mama dok ingt diorg akan hidang semua rencah pas tu kita yg campur... rupa2nya after kita pilih lauk apa yg nak...diorg akan masak dan letak dlm mangkuk besar..pas tu kita sendiri cedok la... 
Kalau tak nk tambah lauk pun takpe..sbb dlm mee tu dah ada diorang taruk ayam dan daging...


Rasa dia boleh tahan bestnya....



Ahhh...tgk tu papa berselera... kikikiki...

Tapi mungkin krn naluri keibubapaan yg tinggi ..hoho.. kami tak habiskan semua.. kami pun panggil la waiter kat situ utk tlg bungkuskan baki mee kuah tu..sbbnya mcm teringat kat Uyeeh dan Iqy..diorg suka sgttt mee mcm tu...

Bila ckp aje nk bungkus tu... muka waiter tu mcm lain... tp dia still angguk..

Terdetik kat hati yg mungkin kat sini tak boleh bungkus... sbb tu dia dinamakan mee kuah hidang...ayoyoooo..

Lepas aje waiter tu pergi hantar utk bungkus...ada la sorang yg lain membebel dgn suara yg agak kuat..sambil berjalan keluar kedai dan melalui meja kami...
"Kalau tak de plastik gak..bungkus la ngan hok kecik2 tu.. biar la byk2 bungkus pun"...
Sukkkkkk..sungguh menusuk hati kami...kami begitu yakin..dia sindir kami...mmg sah kat situ tak boleh bungkusssss...

Alamak....mmg la kami ni jakun...tak pernah mkn mee hidang so kami tak tahu cara...tp bukankah elok tak disindir kami mcm tu...kami ni customers..lgpun kami tanya elok2.. kalau tak boleh kenapa tak mention awal2 ..ckp la tak leh bungkus...atau lebih elok letaklah label atau penyataan TIDAK BOLEH DIBUNGKUS ..khusus utk newbie mcm kami..

Time nak bayar papa pun minta maaf sbb susahkn diorg.. nasib baik yg lain ok... hanya sorang tu aje yg mulut tak ada insurans.. tak reti hormat pelanggan...tolonglah beretika sikit..kalau nk terus maju dan berkat...

So kepada yg nk try boleh la ke jln Sekolah Zainab 1 tu..lepas Pejabat Pendidikan Daerah Kota Bharu...
Mama rasa dia byk kot cawangan sbb mcm franchise..

Harga hidangan bergantung kpd lauk apa kita ambil..

Ok..ini penilaian kami.. bukan sebab kami dilayan mcm tu tp personally.. rasa tu biasa aje... sedap la jugak...

Selamat mencuba...jgn sesekali bungkus bawa balik ye... nama lagi MEE KUAH HIDANG...!!!! Ada faham?????


1 comments :

~ me ~ said...

ler...taktau pulak takleh bungkus situ. aku pun baru 2 kali singgah situ.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan