CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Sunday, January 19, 2014

DIY: Easy gown from papa's shirt!

Niat tertangguh yg dah lama..akhirnya terlaksana..
Sejak papa beli mesin jahit utk mama..mmg mama nk sgt buat gaun utk baby girl dr kemeja lama...ini semuanya kerana mama dipengaruhi oleh tutorial dr bloggers ...so cantik...tp time tu belum ada masa..anak perempuan pun takde utk dijadikn inspirasi dan model...
Tapi minat tu bercambah lg bila papa post satu entry tentang make over kemeja jd gaun utk baby girl..
Jadi mama try la...


Tapi of coz..takde la cantik sgt jahitannya...maklumlah masih terkial2 menjahit....mama menjahit ni belajar sendiri...try n error... tp Alhamdulillah..ada la jugak rupa bajunya... mama buat easy gown jer... seksi skit sebab mcm tak reti sgt nk buat bahagian tgn...nnt try lenkali....hihi..


So sekarang...inilah modelnya..begitu susah nk ambil gambar... utk nmpk ke'baby'an sikit..mama buat teddy bear dari kain felt dan jahit kat situ...

Puas hati bila tgk anak dara pakai baju mama jahit..

♡♥♡...

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan