CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Thursday, May 16, 2013

Sudah-sudahlah Afiq Muiz...

Mama tak tahu pun pasal cerita sensasi Afiq ni selain drpd dia masuk Masterchef Selebriti Musim Kedua.. iyalah sejak dlm tempoh berpantang ni..mama tak layan sgt ruangan gossip2 ni..tak sempat..nak layan puteri cilik lagi... hah 2 org putera lagi tu pun nak dimanjakan juga...
Rupanya dia ada masalah dgn ibunya...katanya ibunya telah mengusirnya dr rumah dan menghubungi hanya kerana pentingkan duit..dia juga mengatakan ibunya sudah tak sayangkannya lagi.. walaupun ada penafian drpd pihak ibunya yg mengatakan dia tidak pernah mengusir Afiq..


Kehangatan masalah itu brtambah bila mana Eina Azman yg digossipkan dgn Afiq tampil mengatakan ibu Afiq mengugutnya dan mengatakannya menggunakan duit Afiq..Eina meminta ibu Afiq meminta maaf kpdnya..

Sebagai org luar..mama tak tau cerita sebenar..tp bagi mama usahlah dihebohkan keaiban dalam family kita... Masalah akan menjadi lebih besar dan mungkin lebih ramai yg akan terluka...

Mama masih ingat bait2 dialog dlm cerita "Ampunkan Dosaku" lakonan Ezani, Fauziah Nawi, dan Zamarul..Dialog yg dilafazkan oleh Ezani begitu terkesan dihati mama sampai sekarang..walaupun sudah lebih 15 tahun mama menontonnya... katanya, " SEORANG IBU TAKKAN PERNAH BERDOSA DGN ANAKNYA, APA YANG ADA HANYALAH DOSANYA DENGAN ALLAH"...
Ini bermakna seteruk mana pun seorg ibu itu..walau dia pernah melakukan kezaliman kpd anaknya..dia tak berdosa kpd anaknya kerana sebenar2nya dia berdosa dgn Allah krn tidak menjaga amanah Allah dgn sempurna.. Jadi seorang anak haruslah sentiasa berlembut dan berbuat baik dgn ibunya... Ingatlah jasa-jasanya selama ini..takkan pernah seorang anak mampu membalas jasa seorang ibu... takkanlah hanya kerana sedikit kekasaran drpd seorg ibu, seorg anak sudah menganggap ibu sebagai seorg musuh..

Jadi tak salah sebagai seorang anak, Afiq berbincang dan memohon maaf dgn ibunya... rendahkanlah ego di depan ibu... usah persoal siapa yg salah..beralah tak semestinya kalah... sebelum terlambat, buatlah keputusan dgn bijak.. usah dgr cakap org luar.Afiq dah cukup dewasa dan bijak utk membuat keputusan...
Kepada Eina, sudah2lah.. jgn menambahkan kekeruhan... kadang2 diam lebih baik drpd bersuara..bukan semua benda kita perlu buat press conference..

Maafkan mama sekiranya mama tersalh dlm memberi pandangan....

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan