CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Tuesday, September 25, 2012

Maksud Lirik Lagu Oppa Gangnam Style

Fenomena yang dibawa PSY penyanyi tersohor dari Korea Selatan begitu hebat.... seluruh dunia...sampaikan Britney Spears pun minat dan belajar menari ala Gangnam Style...
Time Oppa Gangnam Style (OGS) baru keluar mama tertanya2...ape tu? Gangnam tu mama tau la ...ia nama satu tempat kat Korea ..tempat yg havoc, glamer dan high-class... pusat2 pembedahan plastik pun byk... Haruslah mama tau..hari2 mama ke Korea.... hehehehe...tp bukan secara realiti tp secara visual aje..mama kan addicted dgr cerita Korea.....

Mama teringin nak search tapi jd malas la..kenapa???? sebab mama dengar ada unsur negatif...ala2 mengutuk Nabi Muhammad S.A.W... lagi la mama malas ..buat aper tgk kan.... tp one day.... mama terdengar lagu tu kat radio time drive kerja... oooooo (dgn jakunnya kepala mama terhenjut2...) begini ke lagunya???? patutlah ngetop..so catchy... walaupun mama cuma bait2 lirik berbahasa English aje... tp melodi dia meresap.... ganasssnya lagu ni....
Mama ckp...ohhh tidak..aku tak boleh dok teringat lagu ni....
Balik aje ke rumah... malam tu mama tgk KBS World... disbbkan lagu OGS tu No 1 Hits Korea, ade la video ditunjuknya... barulah mama tgk Horse Riding Dance... bagi mama memang tak berapa manis la nak menarik tarian tu..walaupun hanya utk suka2 aje..lebih2 lagi utk gadis2 Islam yg ayu dan beriman... ade ke tonggeng2 punggung...hehehe...kalau gian sgt menari sorang2 la dlm bilik... tak perlu dpn org ye...
Kalau pasal penari seksi dlm video tu..emmm memang seksi tp bagi mama yg sentiasa menonton citer Korea..fesyen itu memang fesyen diorg... seksi lagi Rihanna Umbrella...(jgn tiru mama ye..berdosa tau tgk org seksi)...

Hero2 mama bkn mama lagi dok rancak nak menari... Abg Uyeeh la paling best...dia lagi advance pada mama..bila papa tanya kat mana tgk..dia kata tgk kat YouTube dgn Nyoh(Makngah) dia.... ayooooyoooo....

Dek kerana begitu hebat penangan OGS.. mama teringin sgt nak tau maksud lirik lagu ni.. hari ni baru mama tergerak hati nak cari kat blog2 kwn2.. bagi yg tak tau lg boleh go through..bg yg dah tau...jom tgk lagi...hahaha..mama dapat kat blog FARIZ RAZALI... blog yg informative.... link utk OGS ialah INI..

lirik Gangnam Style

Lagu ni menceritakan kehidupan di Gangnam.... bagaimana org2 kat sana sibuk dok nak menjaga kehidupan high-class diorg sampai lupa yg mereka dah berhutang keliling pinggang... bagi mama lagu yg berunsur sindiran yg amat bagus... PSY menceritakan kisah benar kebanyakan org di Gangnam..... tp boleh juga jadi renungan buat kita.... orang Melayu pun ada pepatah yg seiring iaitu "biar papa asal bergaya".....

Tentang video dia tu... bagi mama tak yah la dok tiru sgt.... tak elok la... bak kata Ustaz Azhar..kita hanya perlu ikut cara hidup Rasulullah S.A.W...

Wallahua'lam....

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan