CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Monday, June 1, 2015

PUTRAJAYA Magic Of The Night 2016

Assalamualaikum

Minggu lalu berlangsung Magic Of The Night di Putrajaya anjuran Kementerian Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan Malaysia bagi tahun 2016..

Kiranya ini adalh tahun kedua penganjurannya..

Dan ini juga tahun kedua Majlis Daerah Tumpat diberikan kepercayaan oleh Tourim Kelantan untuk mempersiapkan BOT BERHIAS....

Of coz papa terlibat...dalam dua minggu papa and the gang berkampung kat sini...Happy???
of coz laaaa... tapi bukan boleh jumpa selalu sebab papa banyak kerja...
dan paling sedih anak2 syurga kami berada kat kampung..semestinya diorang terlalu sedih.. Maafkan mama dan papa..

Tahun ni..since mama duduk kat sini..boleh la lihat proses pembuatan bot berhias... dan paling best...design nya adalah dari idea papa...caya la papa....

Proses pembuatan bermula di Kelantan lagi... tapi masih banyak lagi yang perlu ditambah setibanya di Putrajaya..terutama dari segi lighting dan susun atur...malah ada juga arca seperti Al-Quran bersama rehalnya dibuat di sini..









Melihat ketekunan mereka semua membuatkan mama rasa nak tabik...sebab setiap proses memang meletihkan.. dan memerlukan tahap kreativiti yang tinggi...

Selepas dua minggu di sini..mereka berjaya menghasilkan bot berhias yang memang mempunyai tahap yang bagus berbanding tahun lepas..tahun lepas mereka mmg masih mencari identiti dan kehendak pertandingan pun masih samar...






Cantik tak?????????????
Ternyata pada tahun ini sedikit sebanyak usaha mereka terbalas...Kelantan berjaya meraih Naib Johan bagi kategori Pencahayaan Terbaik...

Sesuatu yang tak dijangka....sesuatu yang amat indah... terbayarlah jua penat lelah mereka....

Tahniah Kelantan..next time cuba lagiiiii.....

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan