CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Tuesday, January 27, 2015

Baby shower

Assalamualaikum

Hari ni mama curi2 baca gossip artis..hihi..time student jawab test...kiki

Terbaca pasal satu pasangan yg buat baby shower..

Adoiiii...

Baby shower sebenarnya adat org bukan Islam.. lebih kurang mcm versi melenggang perut utk budaya masyarakat Melayu..
Sbbnya dibuat time si ibu sarat mengandung..
Cuma baby shower ni just mkn2..ambil gambar..bagi hadiah..wish good luck kat mommy-daddy-to-be..
Adat melenggang perut pula..seorang mak bidan akan dipanggil utk jamah perut si ibu..iyala kan jamah perut si ayah nak buat apa..kannn????hihihi
Kalau zaman dulu mmg banyak kerja yg mak bidan buat..siap golek2 buah kelapa..nk tau jantina baby..
Tapi sekarang..masyarakat Melayu dah mula kurang buat gitu..sebab fahaman agama pun makin baik..jadi kebanyakan famili yg nak tunggu kelahiran baby lebih suka buat solat hajat dan doa selamat..lebih baik dan berkat..Insha Allah..

Tapi sekarang ni alahai ramai yg nk buat baby shower..ok je bagi mama cuma yg tak ok..keadaan majlis tu.. kebanyakan yg buat baby shower tak consider bab tutup aurat..dan apa yg dituntut dlm Islam..
Malah ada satu pasangan artis tu.. sebelah siang buat baby shower..pakai baju maternity paras lutut je.. malamnya buat doa selamat..nmpk tak kat situ ada pengasingan dlm mengamalkan cara hidup..sungguh liberal..astaghfirullahaladzim..

Buat keputusan jgn hanya guna akal.. sbb akal kita kdg2 byk dipengaruhi prinsip hidup kita...jgn guna iman dan ajaran Islam..insha Allah dpt jln keluar..

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan