CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Wednesday, March 8, 2017

Resipi Atkins: Zucini Cheese

Assalamualaikum..

Hari ni mama nak kongsi satu Resipi Diet Atkins...iyalah bila dah terjebak diet ala atkins ni mama kena byk masuk dapur la....hihihi

Resepi ni namanya ...ZUCINI CHEESE.. korang leh je tukar kepada Mentimun...taraaaa ada hal..mana yg ada kat dapur je....





ZUCINI CHEESE

Bahan2



Zucini (diparut atau dipotong halus)
Isi ayam dicincang atau didadu kecil
(boleh letak daging cincang atau udang)
Daun sup dipotong halus
Bawang holland (didadu halus)
2 biji telur
Serbuk lada hitam
Mix herbs
Cheddar cheese (diparut atau dipotong kecil) - anggarkan je banyaknya


Cara2
Korang campurkan semua bahan di atas termasuk sebahagian dari cheese.. kacau sehingga sebati..
masukkan dalam bekas kaserol...if tak de bekas tu..letak je dalam acuan mcm bahulu atau kuih cara...
Panaskan oven dalam 10 minit sebelum bakar dengan suhu lebih kurang 200 darjah celcius..sebelum bakar, tabur cheese kat bahagian atas pulak
Lepas tu bakar dlm 20 minit dengan suhu yg sama.. tapi korang tgk2 la jugak sbb kdg2 oven ni lain2 dia punya tahap kepanasan...




Selamat mencuba ye....

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan