CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Wednesday, August 20, 2014

Percaya sebelum berjaya!!!!!!

Assalamualaikum semua..

Kenal MJ?
Micheal Jackson??
Of course tak laaahhhh... hihi
MJ ialah Mat Jenin...
Mama tak kenal pun rupa dia mcm mn..tp mama kenal cerita dia...
Mat Jenin mmg glamer.. jeles mama...

Mat Jenin glamer krn angan-angannya.
Banyak versi sbnrnya cerita MJ ni.. ada yg happy ending...ada yg sad ending.. namun kebanyakannya walau bagaimanapun pengakhiran cerita MJ..pasti ada terselit moral yg bagus..

Moralnya kita boleh berangan-angan namun ada hadnya.. perlu ada ilmu..perlu rajin utk merealisasikan.. perlu tukar angan-angan menjadi misi dan visi.

JANGAN sesekali menguburkan angan-angan begitu saja..

Barulah angan-angan akan jadi ada objektif.. produktif dan positif..

Bagi mama tak salah berangan-angan dan berimpian melangit.. asalkan ada tindakan susulan..
Hasilnya nanti tak dapat 100% pun tak pe... malah gagal pun tak apa... kerana USAHA itu lebih penting...
Jadikan kegagalan semangat utk bangkit lebih MAJU dan BERGAYA..

'PERCAYA SEBELUM BERJAYA' dah jadi mcm tagline mama utk maju..
Kata-kata tu mama pinjam dari sahabat yg berbisnes bersama mama dalam DHIA ARDINI COSMETICS..seorang lelaki dan dikenali sebagai CIKGU NOH..
Ternyata semua sahabat DAC guna ayat tu utk jadi penguat semangat..

Set dulu apa yg kita nak.. kita tentukan tempoh masa kita nk sesuatu..bayangkan apa impian kita... bayangkan dan atur strategi yg patut kita buat..

Malu takut org cakap kita CAKAP KOSONG..

Oleh itu jangan cakap dgn manusia..
Cakap dgn ALLAH dgn cara NON-STOP BERDOA..Rayu..menangislah..merintihlah...
Kerana hanya Allah tempat kita pohon..Allah tak pernah menghina manusia... Allah sayang hamba-Nya yg berdoa. Buat ibadah hanya kerana Allah..bila Allah dah kurniakan rezeki terus bersyukur.. dan jangan lupa KONGSI dgn org lain yg memerlukan.. sebab apa yg Allah beri pada kita bukan hak kita yg mutlak..
Rezeki yg ditetapkan utk kita, Allah akan bagi..itu janji Allah.. namun kita tak tahu bila..di mana..masa mana..banyak mana.. cara bagaimana.. just keep praying...
Analisa diri kita..

Mama bukan nk memandai... namun mama pun sedang berusaha.. mama hanya share apa pendapat mama..
Mama hrp kita semua istiqomah berdoa dan beribadat hanya krn Allah..
Jangan putus asa.. berbaik sangka dgn Allah..

Jom..set minda dan hati kita..
Jumpa lg nanti...
Sayang korang...


0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan