CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Wednesday, July 2, 2014

Mama dan FAREEDA

Salam...

Lama dah mama tak berdendang dgn kwn2 kat sini.. harap sihat ye..
Mama???
Sihat walafiat...bimbang sbnrnya..takut lagi puasa lagi gemokkksss...kuikuikui...
Belum terlewat nk ucap selamat berpuasa dan salam Ramadhan..
Semoga puasa kali ini kita dapat melipat gandakan ibadah dan keimanan..

Dah pergi bazar Ramadhan ke??
baguslah kalau dpt tahan diri dr ke sana..mmg boleh berjimat...
mama dan papa pun tak pernah lagi tak pergi..kikiki.. kami dari first day lagi dah rasmi... huhu...nak buat camna ...hobi kot...
sapa yg pandai nak hindari baram sila bg tips ye...

Semalam kami ke baram Kubang Kerian..
Motifnya sebab nak beli ayam bakar dalam tempayan..


Kami parking kereta betul2 kat depan butik Fareeda.. berdebar gak hati ni..iyalah mana tau papa nak belikan mama satu tudung Fareeda ke..lalalala..

Actually...ni la first time mama ke kawasan butik tu.. alahai jakunnya.. dok usyar la kejap...ermmm dah tutup.. bulan puasa..may be buka malam pulak kot...mama tak tau la pulak jadual operasi dia...

Tengoklah ada dua tiga yg dok kat depan butik tu..
"pekerja dia la tu kan papa..untung leh pakai tudung free"..
papa pun jawab "iya la kot..kalau bkn pekerja..mesti pelanggan yg beratur nak masuk ...kikiki"
ermmm papa ni...lawaknya..

Kemudian kami pun mula laaa berjln2 dan membeli belah kat baram..
Time nak ke kereta tapi masih lagi dlm kawasan baram.. kami pun terlihat 3 gadis cantik yg berpakaian sama..bertudung Fareeda...
Mama pun laju je cakap kat papa.."haahh tu la pekerja dia.. tu uniform la tu..oo cantik2..mcm model"
papa pun terus membalas dgn sinis, "kalau mama kerja kat situ..mama la paling rendah..hihihi"
"amboi papa... tak payah la..haruslah nk kerja situ dia mmg pilih yg cantik.. tinggi.. kurus.. ada kriteria dia la papa..if mama gi minta... mama awal2 dah kena reject..kiki"
"oh ye ke? patut pun sama besar je diorang.."
Tapi sebenarnya mama pun tak tau..mana teka je..tp secara logik mungkin kot...

Tapi yg lucunya..bukan kami aje yg dok perhati kat pekerja Fareeda tu ...rupa2nya ramai lagi yg dok tgk ...kikiki..
Kelakar... pekerja Fareeda pun dah jadi macam artis... iyalah gadis2 lawa..berpakaian menarik..ditambah pulak pakai tudung Fareeda yg menyerlahkan keanggunan..jln pulak berkumpulan..mmg org tgk la...

Mama dan papa pun tergelak...apa kes la kami pun dok perhati sama...tu baru pekerja Fareeda..kalau bos dia..lagi la haruuuu suasana...

Apapun tahniah sbb Fareeda berjaya menjadi jenama yg ada standard tersendiri.. sampai org2 biasa mcm mama ni pun mcm segan la nak masuk...bukan apa.. mmg tak layak pun nak pakai..kikiki..

Itu je la kisah mama dan Fareeda.. huhuhu... kisah suka2.. hrp boleh buat ubat mengantuk.....

Wassalam..






0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan