PUDING TRIFFLES
BAHAN-BAHAN
1 BIJI KEK GULUNG (ATAU SEBARANG KEK)
1 TIN SUSU CAIR (ATAU 2 TIN IKUT KEPERLUAN)
2 ATAU 3 SUDU BESAR TEPUNG KASTAD
1 PEKET JELI KRISTAL
1 TIN KOKTAIL
CARA MEMBUATNYA
POTONG KEK DAN SUSUN DI DALAM BEKAS (bekas up yo you...dalam bekas yg transparent lg cantik)
UTK KASTAD - 2 ATAU 3 SUDU BESAR TEPUNG KASTAD
1 TIN SUSU CAIR , SIRAP KOKTAIL, GULA,
(SUSU /KASTAD/GULA/SIRAP KOKTAIL DICAMPUR BERSAMA DAN DI KACAU SEHINGGA PEKAT DI ATAS KEPANASAN YANG SEDERHANA)
(macam gambar kat bawah)1 TIN SUSU CAIR , SIRAP KOKTAIL, GULA,
(SUSU /KASTAD/GULA/SIRAP KOKTAIL DICAMPUR BERSAMA DAN DI KACAU SEHINGGA PEKAT DI ATAS KEPANASAN YANG SEDERHANA)
BIARKAN KASTARD SEJUK 1 -2 MINIT.
TUANGKAN KEATAS KEK GULUNG SBG LAPISAN KE 2.
SUSUNKAN BUAH KOKTAIL DI ATAS LAPISAN KASTAD.
MASAK JELI KRISTAL - ikut arahan pada kotak kristal jelly...senang je campu air je...KENA KACAU SAMPAI SEMUA LARUT....
terliur weh triffles! pos kat ku sket yum3
ReplyDeleteboleh.....aku baru first time buat...
ReplyDeletesy da wat smlm...senang sgt2..thanks 4 ur rsepi k sis....
ReplyDelete